A fost Mosul Nicolae


Serbare de Craciun


Obrazul subtire cu….. bunatate se tine

                Din initiativa boboceilor clasei I A de la Scoala cu Clasele I-VIII “Spiru Haret” Bacau, cu sprijinul colectivului de parinti,  s-a nascut  si concretizat un nou parteneriat cu elevii Scolii Nr.2 Racaciuni.  L-au intitulat “Sarbatorile de iarna in suflet de copil”.  Piticii s-au pregatit din timp pentru aceasta vizita si, atunci cand zapada cazuse puzderie , iar copacii atarnau grei cu crengile cercelate de promoroaca, au plecat sa-i cunoasca pe noii lor prieteni.

                Plini de emotie, urmandu-l pe un  voinicos Mos Craciun, au pasit in sala plina de copii nerabdatori sa-si primeasca musafirii. In murmur de colinda s-au descoperit unii pe altii , au facut schimburi de daruri  de suflet lucrate de manutele lor, s-au  cunoscut ca artisti.
                 Bucuria navalise pe chipurile tuturor si graba cu care racaciunenii au deschis cartile primite, citindu-le comorile ascunse fara a se infrupta de fructe si dulciuri,  ne-au facut sa credem ca nimerisem pe alta planeta , una in care  se doreste  a se face lectura. Nu, nu este o intamplare, pentru ca invatatoarea lor, Emilia Roset, este  cea care le strecoara in  suflet dorinta de a cunoaste.
                Timpul a zburat pe nesimtite, ba in compania unei scenete “Mos Craciun de criza”, in pas de Floricica si Coragheasca,  la brat cu greieri, iepuri, cumatrite infrigurate, in joc de capra, urs, cu   clinchet de stea si mocanasi. Invatatoarea Clemansa Mauca i-a invatat  colindul “ E Ajun de Craciun” insufletind sala de clasa  devenita neincapatoare .
               Au fost  momente pe care nimeni nu le va uita curand si vor ramane seminte ce vor  rodi in urmatoarele  evenimente ale parteneriatului.


             


Un parteneriat pe cinste



                     Scoala cu Clasele I-VIII “Spiru Haret” Bacau este partenera intr-un amplu proiect intitulat “Creatie si inovatie in cultura, educatie si invatamânt”, in care sunt implicati activ Complexul Muzeal Judetean Neamt si Muzeul de Istorie Roman.
                     Este conceput pentru a dezvolta aria de cunoastere si intelegere a patrimoniului cultural la vârsta copilariei. In cadrul proiectului avem discutii libere despre obiectele din muzeele de istorie, simulam activitatea de restaurare prin jocuri de tip puzzle si avem ore de creatie prin care elevii vor evidentia rolul si munca restauratorilor prin diferite materiale pe diverse modele pe care le vom lasa la fiecare clasa. Practic, elevii scolii s-au transformat, pe ateliere de lucru, in mici restauratori si, impreuna cu organizatorii, au intrat in tainele acestei meserii.
                    Toate lucrarile realizate de copii, fie prin desene, fie prin restaurari pe hârtie din bucatti de carton, fie din seminte si chiar pasta de modelat, vor fi prezentate in expozitii.

 






Invatam facand

                        Invatarea pe baza de proiect este poate cea mai solida temelie a devenirii noastre. Suntem, facem, relationam, stim . Ce mandri suntem cand afla si ceilalti ce gandim!



 



                         


Am ales, ne place ce facem!

               Opţionalul clasei noastre este unul de care suntem foarte îndrăgostiţi! O alegere mai bună nici ca se putea! Teatrul înseamnă, minunăţie, libertate. profităm din plin abordând teme, texte ce ne introduc în anticamera vieţii.

                      

Din nou la drum

                          E toamna, e frumos, e belsug…e emotia unui nou inceput.  Ne-am cunoscut dascalii si ne-am lipit unii de altii ca si cum eram dintotdeauna impreuna…Scoala este la fel ca si casa noastra, numai ca familia noastra de aici e mult mai mare decât cea de acasa. Dar pentru ca suntem mai multi, suntem si mai puternici. Ce bine ca sunt, ce mult inseamna ca exist…nu-i asa?!