Popasuri la vetrele romanesti

                  Aproape de orice sfarsit de an scolar, elevii primesc in dar, pentru munca depusa, o rasplata binemeritata…dreptul de a merge in excursia clasei. Cate emotii, cata asteptare si nerabdare, mai ales ca fiecare parinte si dascal isi intreaba bobocul “Oare ai fost suficient de activ in acest timp ca sa meriti sa mergi alaturi de colegii tai?”!!!
                 Cum era si firesc, dimineata de 8 iunie nu a mai lasat geana peste geana si inarmati cu voie buna, dorinta de cunoastere si implinire, am pornit la drum.Vara se instalase de-a binelea, oamenii trebaluiau, fata Moldovei radia de atata frumusete.
                   Primul popas de la Hanul Ancutei l-am petrecut in compania lui Sadoveanu cu “Divanul persian”, cu “Iapa lui voda”, printre acele obiecte stravechi, parte din muzeul taranului roman. Mai apoi, la Falticeni, oras asemanator Romei prin cele sapte coline ale Spatarestilor, am vizitat “Muzeul apelor” Fascinanta lume, iar miscarea de rotatie a globului pamantesc a facut lumina in capetele noastre!Ati simtit vreodata cum vi se ridica parul maciuca de emotie?Asa ni s-a intamplat in “Sala tronului” de la Muzeul de istorie  din Suceava. Nimic nu se compara cu marele Stefan si cu glasul patrunzator al lui Calboreanu. Voievodul ne-a insotit apoi la Cetatea Sucevei, la Voronet, la Cetatea Neamtului. Am stat la sfat recitand din “ Daniil Sihastrul” si” Muma lui Stefan cel Mare”, pomenind de “Vrancioaia si cei sapte feciori”ori  de “Movila lui Burcel”. La Humulesti , badea Creanga cel istet ni s-a dezvaluit in toata splendoarea. La microfon s-au spus “ La cirese”, “Ursul pacalit de vulpe” bucati pregatite la ora de optional “ Teatru scolar” .Tot drumul s-a cantat(sac! repetam pentru Serbarea abecedarului”), iar zbantaiala de pe pajiste… a facut toti banii!
               Ziua care incepuse demult a fost prea scurta pentru toate cate le-am facut. Va multumim, dragi parinti pentru darul acesta de suflet!Spre aducere-aminte…atasam poze!

1 IUNIE A SOSIT

1 IUNIE a sosit/
Pentru-ai lumii dragi copii,/
A venit cu soare mult,/
Zambete si bucurii!/

Ziua noastra a sosit/
1 IUNIE, bun venit!/
Ne-aduci soare , flori si cant,/
Bucurie pe pamant!

             Iata o strofa si refrenul unui cantec drag, care ne-a gadilat auzul in aceasta minunata zi de sarbatoare a tuturor copiilor. La scoala, in parc, la petrecere…. ne-am simtit cei mai fericiti copii de pe pamant!


Cand in “portofel” se-aduna…

               “Cine stie carte are parte.” spune un proverb. Acest lucru  l-am constatat  si ca urmare a participarii noastre la Concursul Eurojunior- cultura generala. Iata rezultatele:

PRISACARU GEORGIANA  -  103.00 puncte – PREMIUL I – MEDALIE AUR
BOBOC ANAMARIA             -  100.00  puncte -MENTIUNE – DIPLOMA
BIBIRE RARES                                     -  92.00  puncte
SANDU STEFANIA ALEXANDRA     -  84.00   puncte
GHERMAN  ALEX  IOAN                   – 76.00  puncte
MARE PAUL COSMIN                        – 72.00  puncte
Pentru conformitate  http://www.eurojunior.ro/Rezultate-EUROJUNIOR.php

Ai reusit….continua, n-ai reusit…fii demn!

              Scoala “George Calinescu” Onesti a gazduit,  in 27 mai 2011, inca o editie a  concursului ” Micul actor”. La sectiunea clasei I,  educatie plastica  cu tema ” Calatorind in lumea povestilor” am  cules roade bune:
             Premiul I- Bibire Rares George
             Premiul al III-lea – Prisacaru Georgiana
             Mentiune – Orzata Yasmina
                                                    Felicitari!