Politistul, prietenul copiilor

O ŞCOALĂ FĂRĂ VIOLENŢĂ

                Sub aceste auspicii am desfăşurat activităţi în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău- Secţia 2- ce a demarat o campanie de informare, intitulată “Săptămâna prevenirii criminalităţii”. În cadrul acesteia noi  şi ofiţerii de poliţie am organizat şi  desfăşurat activităţi care au vizat delincvenţa juvenilă şi combaterea victimizării minorilor în unităţile de învăţământ, dar şi în imediata apropiere a acestora după cum urmează:
                -Marţi, 20 septembrie 2011-conştientizarea elevilor cu privire la fenomenul violenţei şcolare şi găsirea celor mai bune soluţii pentru evitarea acestor manifestări- întâlnire cu ofiţerii responsabili de proiect;
               -Vineri, 23 septembrie 2011-demonstraţiile câinilor detectivi;
               – Miercuri, 28 septembrie 2011- realizarea expoziţiei cu tema: “Fără violenţă în şcoala noastră!”;
               -premierea simbolică a elevilor Bibire Rares, Mardare Ioana, Burca Iasmina, Orzaţă Yasmina, Andrei Raluca, Boboc Anamaria, Prisacaru Georgiana s-a  concretizat cu o vizită la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea”-Bacău.

                 

Toamna – fantezie şi culoare

   În prag de Halloween  clasa noastră s-a animat . Expoziţia de carte, de lucrări confecţionate din materiale  din natură, belşuguri ale  toamnei i-a conferit  eleganţă şi originalitate!

           


Tolba -i plină la noi in gradină               1. Participând la Concursul Naţional de Evaluare în Educaţie etapa I , limba română şi matematică, am adunat medalii si premii după cum urmează:
               a) Limba română- medalii de aur şi diplome de merit clasament national elevii:  Bibire Rareş, Boboc Anamaria , Mardare Ioana. Orzaţă Yasmina, Pintilie Luca, Prisacaru Georgiana;Sandu Ştefania, Sladaru Alexandru;
                                    – diplome de clasament judeţean: Burcă Iasmina;

              b) Matematică-  medalie de aur şi diplomă de merit clasament national :  Bibire Rareş
                                  – diplome de clasament judeţean:  Boboc Anamaria ,Burcă Iasmina, Gherman Alexandru,  Ghinea Ştefania, Orzaţă Yasmina;

              c) Limba engleză-  medalie de aur şi diplomă de merit clasament national :  Bibire Rareş, Prisacaru Georgiana;

 
               2. La Concursul National Euclid :
                                      -matematică -menţiuni- Boboc Anamaria, Prisacaru Georgiana;
                                    


Stt! Vorbeşte cartea!

Redactori pentru o zi07/10/2011
vizualizari:77

Elevii Scolii “Spiru Haret” au vizitat “Desteptarea”

                 Clasa a II-a A a Scolii cu Clasele I-VIII “Spiru Haret” din Bacau a vizitat, ieri, Trustul Media Desteptarea. Insotiti de Clemansa Mauca, invatatoarea lor, 20 de pusti au pasit in redactie curiosi, pregatiti sa vada si sa auda totul. “Pentru ca noua ne place sa invatam facand si, mai ales, sa invatam bine iar acest lucru se poate face numai de la cei care stiu, de la profesionisti, ne-am permis, beneficiind de generozitatea Trustului Media Desteptarea, sa incercam sa realizam o tiparitura reprezentand munca in echipa a elevilor acestei clase”, a marturisit invatatoarea Clemansa Mauca. Tema aleasa a fost “Cartea”, ca prieten al omului: “Fiecare trebuie sa aiba grija de prietenul lui. Trebuie sa avem respect si fata de carte si fata de cei care o realizeaza”, a spus Rares Bibire . Pornind de la ideea ca “din totdeauna, oamenii au simtit nevoia sa comunice intre ei”, Gheorghe Baltatescu, senior editor, le-a explicat elevilor cum se naste o carte, care e rolul cartilor, le-a povestit apoi cum au aparut primele tiparituri, dar si cum s-a ajuns la mijloacele moderne de a stoca si transmite informatia: PC-ul, laptop-ul, tableta, I-Phon. Fiind conecati la internet, ne permitem sa accesam ziarele on-line si bibliotecile eletronice. Inv. Clemansa Mauca i-a invitat, apoi, pe copii sa priveasca “ciorchinele” de pe fisa cu care au venit pregatiti si sa explice din ce e formata o carte – coperte, file, fascicule, cotor – si ce poti gasi intr-o carte: exercitii, probleme, povesti, fotografii etc. Fiecare elev a adus propria carte, confectionata, desenata si scrisa de mana cu o poveste inventata de el: “Motanelul Haludi”, “Povestea masinutelor”, “Nemo”, “Aventurile lui Pufi” si alte intamplari, toate interesante. Cei 20 de elevi au fost repartizati, cate cinci, in patru ateliere de lucru: primul grup a invatat de la Victor Eugen Mihai (VEM) despre caricatura de presa, apoi au desenat ei insisi ceva pe tema data: Dora a imaginat cartea ca o tribuna de la care poti vorbi oamenilor, Vlad a desenat o carte cu maus, iar Alex, un om care hraneste porumbeii, iar acestia sunt carti care zboara sa duca mesaje in lume. Membrii echipei nr. 2 au creat o poezie despre carte, cei din echipa 3 au scris articolul de fond al viitoarei pagini de ziar, iar cei din echipa nr. 4 au cautat toate semnificatiile cuvantului “carte”. Copiii au avut prilejul sa viziteze intreaga redactie, incepand cu studiourile de televiziune si radio pana la sala de montaj, unde se editeaza stirile si reportajele TV. La biroul “Tehnoredactare” au invatat cum se macheteaza ziarul si au realizat propria pagina, in care au pus toate informatiile aflate de la redactori, tot ce au facut si au trait in orele petrecute la “Desteptarea”. Fiecare a primit, la plecare, aceasta pagina, care este “opera” lor si, poate, primul pas in cariera de jurnalist.
Silvia Patrascanu


Din nou la şcoală

          Cu forţe proaspete ne-am reîntors  la muncă. Ne respectăm şi de aceea, în semestrul I,  ne propunem proiecte măreţe, dar viabile, pe care să le îndeplinim:
               1. Îmi / Îţi/ Vă dovedesc că sunt inteligent şi mă mai fac!-obţinerea de rezultate bune la învăţătură şi la  concursuri
               2. Stt! Ne vorbeşte cartea!- parteneriat cu TP Deşteptarea, Tipografia INTER PRINT Bacău- diseminare prin presă, întâlniri cu elevii claselor I din Şcoala “Spiru Haret” Bacău
               3. Eşti educat …eşti liber!-întâlniri cu persoane care au reuşit  în carieră
               4. Siguranţa înainte de toate- parteneriat cu Poliţia Bacău
               5. România mea cu…Halloween, 1 Decembrie, Moş Crăciun
          Ne  place sa ne ţinem promisiunile şi de aceea  vom avea ce  posta pe blogul nostru!

 


Vara se numără…rezultatele

  Cu tolba plină de  rezultate, fericiţi şi deloc obosiţi primim răsplata binemeritată.Mulţumim părinţilor, bunicilor, partenerilor, colaboratorilor, dascălilor ce ne-au fost aproape!Nu i-am dezamagit in aşteptări! Vacanţă plăcută! Să ne regăsim cu bine!