Pledoarie pentru sanatatea planetei si a noastra

          Ultima zi a aceste saptamani a pus  accent pe ceea ce facem noi pentru a ne fi un pic mai bine.  Fiindca  ‘A fi eco” este un deziderat al nostru, am  adus maculatura, am plantat flori , am ecologizat o portiune din  Parcul Cancicov.  Desenele noastre pe asfalt, dar si continutul povestirii  ” Inul si camesa” au  pus accentul  pe ideea ca lucrurile se transforma permanent si  ca niciodata nu sunt ce au fost, sunt sau  vor fi. Ora de sport cu numeroase concursuri si stafete aplicative ne-au inviorat organismele  iesite  mai slabite din iarna.
           La “Scoala Parintilor”,  relatia  scoala-familie a capatat concretete si un nou contur. Sa stii sa manageriezi  ceea ce ofera societatea , mass-media  si tu ca parinte,  in beneficiul copiilor este dovada clara ca le-ai oferit  un pasaport valabil pentru viitor.
           Saptamana ” Scoala altfel” s-a incheiat, dar ne vom aminti cu placere de ceea ce am finalizat si vom incerca sa facem  ceea ce am fi putut face si nu am reusit.
           Tuturor copiilor si parintilor le uram sanatate, sarbatori pascale cu liniste sufleteasca  si stare  de bine! Pentru acele zile ….” Hristos a inviat!


Avem scuipat la limbă

                 Așa ar fi sunat expresia aleasă de ” mai marii” ISJ  Bacau din învățământul primar daca noi am fi fost în clasa a IV-a și ne-am fi aflat la concursul  “Creativitate și ortografie” . La  “Comunicare. Ortografie.ro “însă “am fost punct și virgulă”, deși nu am învățat despre  acest semn de punctuație regăsit în subiectul  propus. Iată ce rezultate/ punctaje  am obținut din 10 puncte posibile pentru căăăă… deeee….”odată suntem băieți mari! “:                 
  1.  Boboc Anamaria           -  10,00 p 
  2. Burcă Iasmina Elena     -  10,00 p   
  3. Orzață Yasmina Raluca -  10,00 p   
  4. Prisacaru Georgiana      -  10,00 p
  5. Bibire Rareș George      –   9, 50 p
  6. Mardare Ioana               –   9, 50 p
  7. Pintilie Luca Dimitrie   –    9, 50 p  
  8.  Sandu Ștefania             –    9, 00 p
  9. Sladaru Alexandru        –    9, 00 p     
  10.            Felicitări  pentru  seriozitate și eficiență!   

Secretele bunicilor

Primăvara, când natura renaște, când mugurii zămislesc viața, când iarba inunda pământul, bucuria pascală coboară în sufletele creștinilor.
Sărbătoarea Învierii Domnului este bucuria duhovnicească în lumea creștină. Domnul Dumnezeul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate prin Învierea Sa. Cerul și pământul s-au îmbrăcat în haina de lumina divină.  Învierea Domnului este speranța noastră. Primăvara ne bucurăm cu toții de Sărbătoarea Sărbătorilor.
A treia zi de ” Școala altfel” ne-a adus iar împreună cu cei dragi nouă: părinți și bunici.  De la  ei am învățat să-ncondeiem ouă, să  decorăm casa și masa pascală cu ornamente și obiecte specifice. “Coșuletele cu iepurași  și ouă , felicitările i-au lăsat pe copii să se exprime prin cuvânt si culoare, să-si împlinească gândurile și speranțele călăuziți de lumina sfânta a Învierii”, a spus învățătoarea clasei a II-a A , Clemansa Măucă!
          Bucatele de post pregătite  de  ai  noștri ne-au îmbiat. Salată de vinete,  salată orientală, pomișori de soia cu legume, gogoși,  turte în ulei, dar și o pască  de frupt, umplută ciocolată și brânză s-au înghesuit pe masa din sala de clasă,  mai apoi  în “ghiozdănelele” noastre.
          Directoarea școlii , Livia Liliana Sibișteanu, a fost alături de noi în demersul care a vizat promovarea valorilor moral – crestine în rândul elevilor, adoptarea unor criterii estetice și morale în aprecierea valorilor culturale tradiționale, formarea de comportamente adecvate în receptarea valorilor religioase, culturale și de civilizație tradițională românească.
“Prin această activitate am încercat să insuflăm copiilor noștri dorința de a fi mai buni, mai curati, de a întâmpina această mare sărbătoare asa cum se cuvine. Considerăm că acesta este un mod de a-l aduce pe Hristos în sufletele noastre, a tuturor: elevi, dascăli, părinti”, a opinat Oana Prisacaru, mamă participantă la activitate.
         Plină de spirit creștinesc, ziua ni s-a părut foarte scurtă. Am recitat, am povestit, am cântat de-ale primăverii. Am aflat secrete nebănuite pe care nu le vom uita. Mulțumiri tuturor!



Fii inteligenT la…. matematică

                     O zi ca oricare alta. Am plecat nerăbdători către Școala “Alexandru Ioan Cuza”, gazda acestui concurs national. Aveam întâlnire cu matematica. Patru subiecte șugubețe ne-au făcut din ochi. Le-am luat la întrebări și juriul ne-a dat următoarele punctaje din 100 posibile:
                1. Bibire Rareș George- 100 p
                2. Boboc Anamaria – 100 p
                3. Prisacaru Georgiana – 100 p
                4. Sandu Ștefania Alexandra- 100 p
                5.  Sladaru Alexandru- 100 p
                6. Mardare Ioana – 98 p
                7. Pintilie Luca Dimitrie- 96 p
                8. Burcă Iasmina Elena- 91 p
                    Fericirea nu ne-a dat pace, iar golul din stomac nu va pleca prea repede!

Săptămâna altfel

              Ne place să credem că programul „Școala altfel”  ce debutează cu acest an școlar si constă în derularea, la nivelul fiecărei unități de învățământ, clase , a unui orar special format doar din activități cu caracter nonformal, va fi unul de bun augur. Ne-am  propus implicarea atât a elevilor, cât și a părinților, bunicilor, cadrelor didactice în diferite acțiuni comune care să va­lorizeze talentele, preocupările extrașcolare și compețentele în domenii cât mai diverse și interesante.
               Astăzi , la matineu, am vizionat spectacolul de teatru “Cenușăreasa”, i- am vizitat pe prietenii noștri, porumbeii, în Parcul Trandafirilor, dornici să guste din bunatățile noastre.
              O idee strălucită a fost sa facem  un periplu prin instituțiile băcăuane. Primul popas l-am făcut la Prefectură. Am fost primiți cu multă căldură, invitați în sala mare de ședințe, am adresat întrebări și am obținut răspunsuri. La Primăria municipiului, Costași  Sorin Costel, Consilier principal Corp control si Comunicare, ne-a întrebat  numele celor care  gospodăresc orașul. Am vizitat câteva departamente : resurse umane, juridic,  dezvoltare,  autoritate tutelară, integrare europeană și am văzut  ce se intenționează să se facă din banii părinților noștri și nu numai.
            Câteva meserii ne-au făcut cu ochiul în urma acestei vizite. Oare vom alege  pentru viitor  ceea ce am ales  astăzi? Rămâne de văzut!