Primul proiect la …civica

                Manualul de educatie civica  ne-a asteptat cuminte pe banca. Ne-a cerut sa il rasfoim si am descoperit ca e plin de surprize. Vom afla cine suntem cu adevarat, cu ce ne legitimam,  ce  trebuie sa facem in diverse situatii!Imagini sugestive, adesea amuzante, texte cu talc, exercitii creative si multe altele ne vor fi tovarasi de drum.
                Fiindca suntem persoane, am umanizat si alte lucruri. Ioana, Dragos si Stefan au facut din gogosari  un imparat si-o imparateasa. Echipa  Georgianei: Rares, Luca, Alex au prezentat morcovul- pirat, cartoful -tocilar, ceapa -absolventa, merele-de vita nobila. Dora si Sorina au facut Familia Veselescu. Iasmina si Stefaniile au creat ” Inimioara cu gradina”, iar Ana cu Raluca, Denisa, Claudiu, Melissa, Alex, Paul si Stefi au invitat la concurs cartofii ciufuliti si nucile  gospodine.
                 Ne-a placut sa lucram in echipa chiar daca pe unde ne-am  adunat am fost destul de galagiosi!

              


Si iarasi suna clopotelul

            Dupa o vacanta de mai bine de trei luni, a sosit vremea sa sune iarasi clopotelul. Astazi, mii de elevi s-au indreptat catre institutiile de invatamant in care au fost inscrisi, unii mai fricosi si tematori in fata a ceea ce ii asteapta, altii bucurosi la gandul ca isi vor intalni colegii de clasa.Si cum clopotelul nu suna niciodata singur, acesta aduce cu el o serie de vesti nu tocmai bune pentru elevi si liceeni. Scoli nepregatite, clase inchise, ore reduse, greve didactice, elevi fara ghiozdane sau fara pachetelul de mic dejun – toate inseamna realitatea cutremuratoare a zilelor in care traim.

             In clasa noastra  atmosfera a fost destinsa. Iepurasii scolari  au facut greseli, dar noi i-am ajutat sa si  le corecteze. Ne-am revazut si nu ne mai dadeam dusului acasa. 

            Anul scolar incepe pe 17 septembrie si este structurat asemenea anilor trecuti pe doua semestre. Primul semestru a debutat astazi, odata cu primul sunet al clopotelului si se incheia pe 21 decembrie. Vacanta de Craciun este programata intre 22 decembrie si 12 ianuarie. Prescolarii, dar si elevii din invatamantul primar vor mai beneficia de o vacanta intersemestriala intre 5 si 11 noiembrie.
              Clopotelul suna in semestrul al doilea pe 13 ianuarie si se incheie pe 22 iunie, odata cu vacanta mare. De asemenea,  intre 1-5 aprilie se va desfasura programul ” Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, iar incepand cu 6 aprilie copiii vor intra in vacanta de Paste cu o durata de pana in 14  aprilie.
             De asemenea, Guvernul nu a uitat de zilele libere ale statului roman, atunci cand copiilor li se va permite cate o zi de recreere: 30 noiembrie. 1 Decembrie, 6 aprilie.

              


Munca si rasplata

                     Festivitatea de premiere a fost una  de foc si para si la propriu , dar si la figurat. Caldura dogoritoare a  soarelui nu ne-a toropit. Dupa festivitatea din plen, i-am invitat pe parinti la o lectie speciala. Elevii erau profesori, iar parintii  elevi. Intrebarile curgeau una dupa alta,  provocarile care mai de care  mai de soi.
                     Progresele realizate s-au concretizat in mapele doldora de premii obtinute pe discipline sau la concursuri. Multumirea se citea pe fetele tuturor.


La pas prin Moldova

          O excursie de neuitat va ramane aceasta  de la Iasi. Itinerariul atractiv ne-a oferit multe surprize.
           * Bacau, orasul lui Bacovia
           * Roman, locul unde modernul da mana cu cronica
           * Mircesti- leaganul lui Alecsandri
           * Iasul celor sapte coline- Palas, Palatul Culturii, Mitropolia, Trei Ierarhi, Golia, Bojdeuca lui Creanga, Gradina Botanica,  Muzeul  Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”.
           * Castelul de la Ruginoasa


Zâmbet și culoare de 1 IUNIE

             Copilăria este etapa cea mai frumoasă din viaţa omului. Cei mari ar da orice pentru a redeveni copii. Scriitori precum Ion Creangă, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Ionel Teodoreanu şi Mihai Eminescu au evocat copilăria ca pe un tărâm al gingăşiei, al dragostei şi al fericirii.                                                                                                                                                                                          Copilăria este sau ar trebui să fie cea mai fericită perioadă a vieţii. Fiecare copil are dreptul şi privilegiul  de a se dezvolta în limitele capacităţii sale. Responsabilitatea părinţilor, a familiei, a profesorilor este de a asigura copilului cele mai bune condiţii pentru a se dezvolta armonios.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
Activităţile şcolare şi extraşcolare creează copilului condiţia unei înserări în evenimentele sociale curente. Participarea activă a şcolarului la aceste activităţi are influenţe formative privind dezvoltarea laturii sociale a personalităţii şi a gustului estetic.
Noi am participat la Concursul Național “Zâmbet și culoare de 1 IUNIE” cu creații plastice si  literare . Pe lângă premiile obținute, apariția în volumul concursului contează.
1.  Bibire Rares George- premiul I , poezie;
2. Andrei Raluca Ioana- premiul I,  creație plastică
3. Antal Melissa- premiul I,  creație plastică
4. Boboc Anamaria -  premiul I,  creație plastică
5. Orzață Yasmina Raluca -  premiul I,  creație plastică
6.  Prisacaru Georgiana -  premiul I,  creație plastică
7.  Pușcașu Denisa Ștefania -  premiul I,  creație plastică
8. Sandu Ștefania Alexandra-  premiul I,  creație plastică