Si ei sunt ai nostri

Ne- a suras  initiativa Salonului de piane de a confectiona martisoare . Am trecut la fapte si am donat,pentru a fi comercializate  de voluntari, multe “bijuterii” stiind ca asa contribuim la  asigurarea fondurilor necesare copiilor aflati in dificultate.Afisul actiunii a fost  executat de Georgiana si Rares, iar ceilalti colegi s-au dovedit a fi mari “artizani”. Anamaria  a facut cele mai multe  si variate  donatii .“Copiii de langa voi” va multumesc!


Invatam de la cei mai buni!

1 Martie…Martisor…primavara a patruns cu forte proaspete pe aleile inca albite de zapada iernii ce se incapataneaza sa nu plece. Este timpul pentru soare si pentru ca natura sa revina la viata. Si desenele, precum si crafturile facute manual de scolarii mei  trebuie sa se adapteze tematicii si anotimpului. E timpul sa lase deoparte omuletii de zapada si decoratiunile sau felicitarile cu fulgi de nea si sa-i ajut pe prichindeii mei sa decopere bucuria primaverii prin realizarea catorva lucruri  dragute si simplu de realizat! Am trecut la fapte si ce-a iesit e scris  in parerile invataceilor mei.

“Aceasta prima zi a fost  una  grozava ,  s-a dovedit a fi  o mare sarbatoare pentru noi. Ne – am bucurat de  martisorul pe care Humulestiul ni l-a oferit. Am urmarit  filmul autobiografic si am  prezentat prietenilor nostri un colaj de scenete adaptate dupa  “Amintiri din copilarie”. Clasa mea a fost plina de multi Nica si Smarandite” a spus Alexandru Sladaru . Colega  lui, Ioana Mardare , a tinut sa nu fie mai prejos. A spus ca “Cea mai frumoasa  perla iese dintr-o cochilie  dupa ce multa vreme  se imbogateste acolo. Clasa noastra a fost o scoica uriasa . Cineva , unul de-al nostru, un bacauan hatru…asa cum  ni s-a recomandat , a fost  o prezenta inedita langa noi . E  vorba despre maestrul Ion Maric,   pictor naiv, autor al multor lucrari premiate la expozitiile din tara si din strainatate! Nu e doar  un pictor celebru, ci o persoana care s-a lasat in mainile succesului si ale iubirii. E magnific ! M-a respectat, m-a laudat, ne-a invatat tehnici si combinatii , secretele picturii pe panza . E un rege al artei!” ” Niciodata nu m-am simtit mai bine ca atunci cand mana mea a fost purtata cu tot cu penson pe hartie de  badita.  M-a ajutat sa pun buchetul meu de ghiocei intr-un suport. I-am “furat” de pe camasa si bundita cu care era imbracat cateva flori. Nu s-a suparat, chiar a  fost incantat! Am facut cea mai frumoasa plansa din viata mea. ” a spus emotionata Dora Sechelariu. “Mi-a placut foarte mult persoana din el, iar sufletul lui maret m-a mangaiat”  a fost de parere Yasmina Orzata. “A venit la noi cu o bucatica din inima lui, ne-a vorbit de har si talent, dar mai ales de pasiune si munca. A spus ca te poate inspira orice, ca trebuie sa fii respectuos fiindca asa ai respect fata de tine!” a zis hotarata Stefania Sandu.

“Multumesc managerului Trustului de Presa Desteptarea Bacau  ce  a pus  la cale  aceasta intrevedere cu  maestrul Maric. Timp de o ora ochiul specialistului a corectat  stangaciile cu care lucrau elevii mei , le-a oferit sfaturi de buna purtare, le-a vorbit despre copilarie si satul romanesc, a pomenit de Zilele Babei si sub ochii nostri a schitat un tablou c-un mos ce ofera unei babe un buchet de flori. Proaspat intors de la Bruxelles, ne -a vorbit despre ultimul sau album pe care ni l – a  daruit, cu autograf. Cei trei castigatori  ai Concursului National “Sfintii Trei Ierarhi” pe care i-a premiat nu vor uita prea curand momentul. “Personala” Georgianei Prisacaru s-a bucurat de aprecierea  meritata.” a spus Clemansa Mauca, invatatoarea clasei a III-a A. Si parca niciodata prima zi de  primavara nu fu mai frumoasa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maestri iconari

Un concurs de  iconografie ne-a oferit prilejul sa participam. Juriul a conferit urmatoarele premii:

Prisacaru Georgiana – premiul I

Sandu Stefania Alexandra – premiul al II-lea

Mardare Ioana – mentiune

Felicitari!

 


Arta indiana

Minunatie mare se poate face avand la dispozitie  benzi de hartie si  foarfece. Un maestru  indian ne-a impartasit cateva din secretele  jucariilor si ornamentelor. Vom incerca si noi sa ne facem ambientul mai placut!


Video- meditatii/ lecturi de folos tuturor parintilor

Pe adresele  http://itsybitsy.ro/Articole/Lumea-parintilor/Video-meditatii/204.html si http://www.suntparinte.ro/comportament-si-educatie se gasesc alternative si solutii pentru diferitele probleme cu care va confruntati in ceea ce-i priveste pe  copii. Vizionare  si  lectura placute!

ItsyBitsy.ro                Suntparinte.ro          

http://elisabetastanciulescu.ro/category/cuplu-copii-familie/parinti-si-copii/

http://www.youtube.com/user/georgegrama2007/videos

http://depici.ro/copilul/cum-sa-ti-disciplinezi-copilul-fara-sa-tipi-fara-lovit-metode/

http://depici.ro/familie/10-lucruri-pe-care-invatatoarea-nu-ti-le-va-spune-niciodata/

http://depici.ro/category/copilul/copii-cu-nevoi-speciale/

http://depici.ro/copilul/dislexia-cea-mai-intalnita-cauza-a-dificultatilor-in-citire-si-scriere/

matematica clasa a III -a http://www.youtube.com/user/clasa3m?feature=watch

http://performante.ro/video-resurse-parinti

http://www.infinit-edu.ro/

http://adevarul.ro/news/societate/top-20-greseli-parintii-fac-educatia-copiilor-psihologii-pediatriiexplica-televizorul-protectia-exagerata-bataia-strica-cei-mici-1_514b0f3600f5182b85388411/index.html


 


Clubul de lectura

O initiativa nationala ne-a facut cu ochiul. Propunerea celor de la Si eu citesc  a prins repede la noi si, cu sufletul la gura, am “devorat” cartile  tiparite. Rares, Anamaria, Iasmina, Stefania-Gabriela, Paul, Ioana, Yasmina, Luca, Georgiana,Valentina,  Stefania-Alexandra, Dora, Alexandru au intrat in club, au oferit sansa de a citi  si celorlalti, imprumutandu-le cartile, au completat  jurnalul de lectura, au primit carnetul de cititor si se grabesc sa puna stikerele la locul lor. La orele de lectura dezbatem comportamente, in dictari apar momentele inedite ale lecturii. Ritmul citirii si calitatea exprimarii au crescut. Iata realizari care sunt la indemana oricui.

1 Jurnalul unui pusti, de Jeff Kinney( Protagonistul, Greg Heffley, elev de şcoală generală, are de înfruntat mai toate problemele specifice vârstei: popularitatea în faţa colegilor, eternele fâstâciri în faţa fetelor, pofta de joc mult mai mare decât pofta de lecţii. Plină de umor şi de poante presărate la fiecare rând, desenată impecabil şi perfect potrivită universului puştilor, ediţia românească a Jurnalului unui puştine-a convins  că lectura nu este deloc o activitate plictisitoare.

2. Un urs pe nume Paddington, de Michael Bond (Paddington este un ursulet care traieste intr-o casa obisnuita din Londra impreuna cu familia Brown si cu copii lor. Acestia l-au intinlit intr-o gara-gara Paddington din Londra- de la care provine, de altfel, si numele ursuletului. Insa Paddington nu este un urs ca toti ceilalti, iar lucrurile obisnuite- cum ar fi o baie, o calatorie cu metroul sau o zi la mare-se transforma in adevarate aventuri daca la ele ia parte un urs pe nume Paddington. )

3. Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio leul care nu s-a lasat pagubas, de Shel Silverstein (E cartea  despre leul Lafcadio, bogat şi celebru, îmbrăcat în costum şi iubitor de bezele, care ii face pe copii să râdă cu lacrimi, iar pe cei mari îi pune serios pe gânduri.)


Euclid- semne bune anul are!

La etapa a II-a a Concursului National de Matematica Euclid  rezultatele ne onoreaza! Subiectele “piparate” au solicitat atentie, rabdare, logica. Ne-am batut pentru fiecare punct aducator de medalie sau diploma!

1 . Bibire Rares George- 100 puncte-  premiul I -medalie de aur

2. Prisacaru Georgiana – 98 puncte -  premiul al II-lea – medalie de argint

3 Boboc Anamaria – 93 puncte  -  premiul al III-lea

4. Pintilie Luca Dimitrie- 90 puncte- premiul al III-lea

5. Sladaru Alexandru – 89 puncte- mentiune

6. Sandu Stefania Alexandra – 85 puncte- mentiune

Felicitari si succes pe mai departe!