Ramas bun , clasa a III-a!

Clopotelul s-a scuturat zgomotos pentru ultima data in acest an scolar! Primim rasplata muncii  concretizata in premii, diplome, medalii, carti, aplauze binemeritate. Progresul si succesul au fost aduse la cunostinta tuturor. Nu ne mai incapem in piele de bucurie. Vacanta va incepe si peste tot vor fi glasuri de copii fericiti: la mare, la munte, in tabere, scoli de vara, acasa sau la bunici.Ne-am luat ramas bun de la clasa a III-a, unii colegi de la noi si-n toamna ne vom regasi cu forte sporite.

VACANTA PLACUTA!


Itinerarii nemtene

File de  poveste

                      Povestea tarii acesteia si a neamului romanesc incepe de demult. E frumoasa si o retii cu atat mai mult cu cat esti parte a  acesteia. Ceea ce inveti facand, luand la pas plaiurile, cunoscand oamenii este de mii de ori mai valoros si mai trainic decat daca asculti ceea ce-ti spun  altii.

                         O vreme placuta de vara ne-a luat de brat pe noi, elevii claselor a III-a A si C din Scoala Gimnaziala “ Spiru Haret” Bacau si asa am plecat in cea mai frumoasa calatorie din cate am facut pana acum.  Excursia tematica “Itinerarii nemtene” inclusa in proiectul “ Oameni, locuri, fapte”  ne-a purtat pasii prin locuri pline de istorie. Popasuri  inedite am avut la Muzeul de stiintele naturii, la Gradina zoologica, la Curtea domneasca  din Piatra Neamt.  Mai apoi, am desfasurat o activitate in cadrul unui  parteneriat  cu elevii clasei a II-a  din Scoala Gimnaziala  Alexandru cel Bun, condusi de doamna invatatoare Catalina Jarcuta. Am patruns in  doua institutii de invatamant, una de stat dintr-un sat si una particulara din Piatra Neamt . Am stat fata in fata cu alti colegi de varsta noastra, dar care  invata in alte conditii. Prin stradania  autoritatilor si  a parintilor, clasele erau dotate cu table interactive,  laptop-uri individuale, videoproiectoare, planse. Dascalii si elevii si-au pavoazat interiorul cu  lucrari facute in timpul demersurilor didactice, extracurriculare sau de proiect.  Darurile pe care ni le-am facut unii altora  sunt nepretuite. Oamenii sfintesc locurile cu adevarat. Cine mai ponegreste invatamantul romanesc ar trebui sa mearga sa vada acele multe locuri in care  timpul nu ramane in loc si dascalii “ard” pentru invataceii lor.

                  Fascinati, am dat mana cu istoria, geografia , literatura. Ctitorii ale domnitorilor moldoveni, creatii  ale scriitorilor ne-au impresionat.  Doamnele  invatatoare  Clemansa Mauca si Sofrone Simona ne-au  povestit cum s-au nascut formele de relief, lacurile. Am vazut la fata locului  cum “fumeaza “ padurea, care e circuitul apei in natura,   ce specific  au  vegetatia  si  fauna  in functie de locatie. Plimbarea cu vaporasul pe lacul  Izvorul Muntelui si nu numai ne-au aratat inca o data, daca mai era nevoie , ca omul este responsabil de tot ceea ce este in jurul sau, bun sau rau. Maretia barajului era  dovada ingeniozitatii, dar  “marea” de gunoaie plutitoare era dovada neglijentei crase.

                 Daca pana  acum nu stiam de ce lumineaza becul si functioneaza aparatura electronica, dupa  vizita la Hidrocentrala Stejarul, ne-am edificat. Ce multi ani de munca s-au investit pentru  a ne “lumina”, pentru a pune apa la treaba! Cat de usor risipim si cat de greu se fac oamenii oameni!

               Ziua a fost prea scurta pentru ceea ce  puteam vedea in jurul nostru, iar acum vorbele sunt prea sarace pentru a cuprinde  tot ceea ce ne-a intrat in minte si in suflet  in asa scurt timp. De un singur lucru  suntem siguri: nimeni si nimic nu ne va sterge amintirea unei zile  minunate.

                           Redactori de serviciu:

                                                       Boboc Anamaria, Prisacaru Georgiana- clasa a III-a A


Ore mai altfel, generozitate la maximum

Conceptul de “Aut door” e din ce in ce mai agreat de elevi si de specialistii in didactica moderna!Adeseori iesim din rutina, din clasa  ….fiindca roada e mai buna si mai gustoasa! Stiinte in gradina, teatru in clasele colegilor  din scoala,  civica / proiecte in Sala de activitati,  extracurriculare la muzeu sau in oras…sunt tot atatea oportunitati de a ne demonstra competentele, capacitatile, abilitatile. Motivatie si flexibilitate in sala de clasa sau la concursuri, despre bunatate  si spirit civic, despre prietenie fiindca  ne trec prin cap tot felul de ganduri nastrusnice, iata ceea ce alegem sa facem.

Un articol  din ziarul ” Desteptarea” ne-a pus la treaba. O fetita de 8 ani, Daria Istoc,  ” cu inima prea batrana” avea nevoie de ajutor. Am pornit prin clase, am prezentat colegilor nostri cazul  si ne-am intors  cu o suma care nu inseamna prea mult, dar e ceva  care o ajuta sa ajunga la control la Targu Mures.  Le multumim  pentru aceasta  copiilor care au renuntat la ” bunatatile” de la chisc pentru o zi si  dascalilor lor care nu au ramas indiferenti. Lacrimile din ochii tatalui care m-a intrebat de la ce scoala suntem… m-au facut sa nu spun  decat ca suntem doar niste prieteni  ce ne rugam sa le fie bine!

”"

”"

http://www.desteptarea.ro/o-fetita-cu-inima-batrana-are-nevoie-de-ajutor-ca-sa-traiasca/

 


Festivalul “Micul actor”

Onestiul ne-a invitat si anul acesta la festival. Am participat la sectiunea de creatie  cu afisul de teatru si  compuneri cu titlul ” Daca a s fi Ileana Cosanzeana/ Fat- Frumos”  . Premiile  conferite echipei noastre  sunt:

Afis:

Boboc Anamaria – premiul I

Orzata Yasmina- Premiul I

Prisacaru Georgiana – premiul I

Bibire Rares George – mentiune

 

 

Compunere

Prisacaru Georgiana – premiul I

Sladaru Alexandru- premiul I

Bibire Rares George- premiul al II-lea

Mardare Ioana – premiul al II-lea

Boboc Anamaria – premiul al III-lea

Felicitari!

 

TABELE PREMII SCRIERE CREATIVĂ CLASA A III-A

CLASA A III-A

Numele şi prenumele/Şcoala
Premiul obţinut
BOHOLŢEANU RADU, ŞC. „G. CĂLINESCU”
I
VASAIU MARIA, ŞC. „G. CĂLINESCU”
I
BÎLICI ALEXANDRU, REPUBLICA MOLDOVA
I
TUDOR OCTAVIAN, FÂNTÂNELE, PRAHOVA
I
SLADARU ALEXANDRU, ŞC. „SPIRU HARET”, BACĂU
I
PRISACARU GEORGIANA, ŞC. „SPIRU HARET”, BACĂU
I
PURCARU DANIELA, ŞC. „D. GHICA”
I
MIHAI VLAD, ŞC. „D. GHICA”
I
ASTANEI ALEXANDRA, ŞCOALA LESPEZI
I
ARHIP ANA, ŞC. „G. CĂLINESCU”
I
BUSUIOC ANDREI, ŞC. „G. CĂLINESCU”
I
ZARĂ COSMIN, ŞC. „G. CĂLINESCU”
II
MIHAI ANDREEA, CHIŞINĂU, REPUBLICA MOLDOVA
II
NEDELCU NURIA, ŞC. „CIPRIAN PORUMBESCU”
II
BIBIRE RAREŞ, ŞC. „SPIRU HARET”, BACĂU
II
MARDARE IOANA , ŞC. „SPIRU HARET”, BACĂU
II
ARDELEANU MINA-SORINA, ŞC. „C. PLATON”
II
CĂLINESCU BRIANA, ŞC. „C. PLATON”
II
TOTU MANUEL, ŞCOALA LESPEZI
II
CATANĂ RICARDO, ŞCOALA LESPEZI
II
BEJENARU ANDRADA, ŞC. „G. CĂLINESCU”
II
MITROIU IRIS, ŞC. „G. CĂLINESCU”
II
ASPĂTĂRIŢEI ŞTEFAN, ŞC. „G. CĂLINESCU”
III
LUCA ALEXANDRU, CHIŞINĂU, REPUBLICA MOLDOVA
III
OPREA IONUŢ, FÂNTÂNELE, PRAHOVA
III
BOBOC ANAMARIA, ŞC. „SPIRU HARET”, BACĂU
III
ZAHARIA BOGDAN, ŞC. „C. PLATON”
III
SANDU ANDREI EUSEBIU, ŞC. „G. CĂLINESCU”
III
TĂNASE BOGDAN, ŞC. „G. CĂLINESCU”
III
ANGLEŞ VALENTINA, ŞC. „CIPRIAN PORUMBESCU”
M
BARBU TEODOR, ŞC. „CIPRIAN PORUMBESCU”
M

Niciun comentariu:


Rezultate la fazele nationale ale concursurilor

 Comper – comunicare

Prisacaru Georgiana – premiul al II-lea

            Bibire Rares George  – premiul al III-lea

             Boboc Anamaria – premiul  al III- lea

Pentru conformitate    http://www.concursurilecomper.ro/download/romana_en_2013/rez_nationala_romana_2013_clsIII.pdf