Halloween la noi în clasă

                  Toamna aceasta nu fu nicicând mai frumoasă. Ne-a  trimis în dar soare generos zile călduțe, , belșug în livezi , vii și grădini. După prima zi din clasa a IV-a ,  adesea am roit ca niște albinuțe, profitând de orice oră de opțional, de activitățile extracurriculare, pentru că “ aut door” școala pare mai  atractivă.  I-am vizitat pe colegii de la clasele pregătitoare , pe cei de clasa I sau a II-a și  le-am aratat că suntem oameni de ispravă: elevi, actori,   soliști, că avem har, talent, mâini de aur , preocupări și interese serioase.

               Astăzi, de Halloween, o sărbătoare a străinilor adoptată de noi, ne-am costumat, am pregătit lampioane din bostani, am decorat clasa cu ghirlande, am făcut desene specifice. Pentru prietenii noștri mici,  am pregătit un colaj de cântecele și  povestioare  haioase.În armonie cu chitara învățătoarei glasurile noastre au răsunat prin clase.  Colegii ne-au aplaudat și ne-au arătat că se simt bine  alături de noi, că  le râd inimile de bucuria revederii. Pentru tortul  și darurile care ne-au fost  oferite  nu avem cuvinte de mulțumire. E  frumos e să fii elev al Școlii Gimnaziale “ Spiru Haret”, la clasa a IV-a A!

                Activitatea  de astăzi a  fost o avanpremieră la  adevărata noastră sărbătoare românească a   “Zilei tuturor sfinților”. O așteptăm cu nerăbdare, cu o tolba mai plină de   activități.


UN NOU INCEPUT….CLASA A IV-A

Timpul s-a scurs cu repeziciune si iata- ne ajunsi in clasa a IV-a, clasa ce va incheia ciclul primar. Aceleasi emotii, specifice oricarui inceput….da, in PRIMA ZI DE SCOALA!!!! I-am primit  pe boboceii din clasa pregatitoare, ne-am  adunat in clasa noastra draga. Doamna invatatoare a primit cele mai frumoase flori: niste  copii mai mari, mai entuziasti, poate mai ambitiosi. Succes tuturor!

 

 

 

 

 


Vara fierbinte in tabara

Unii dintre noi nu am putut refuza oferta Mitropoliei Moldovei  si Bucovinei,  asa ca am luat  drumul spre tabara de  la Baltatesti. Oamneni caldurosi,  cu har si foarte creativi ne-au facut o saptamana minunata.  Am  lucrat pe ateliere la  muzica, tir cu arcul, orientare,  maini indemanatice,  echitatie.  Am mers in excursie, facand un tur al manastirilor moldovene. Peste tot, ospitalitatea  sfintilor parinti ne-a umplut inimile de  bucurie. Pildele lor, rugaciunile din fiecare zi ne-au facut sa fim mai buni, mai prietenosi.  Am incercat de toate, fara teama  si emotii majore. Ne-am facut prieteni si am vazut cum e sa fim pe picioarele noastre, singuri, fara parinti. Nu ne vom opri aici deoarece …inceputul a fost greu.