Fiecare copil are nevoie de un profesor, dar poate fi propriul profesor

              Istoria este fascinantă mai ales când ceea ce trebuie să știm  aflăm prin efort propriu. Patru teme au devenit tot atatea proiecte: Istoria, Grecia antică, Roma antică, Dacii. Rubrici fel de fel: ” Stiați că…?”, “Legende”, “Conducatori”, “Realizari”, desene au dat chip ticluielilor noastre.

La științe, totul pare mai atractiv atunci când experimentăm, observăm, descriem, facem conexiuni. Interdisciplinar, tot este  mai complet, deosebit, iar lecțiile de viață devin de neuitat.


Vacanta activa pentru suflete de copii

Buna, sunt Boboc Anamaria, eleva in clasa a IV a A  la Scoala Gimnaziala “Spiru Haret” Bacau.

         Acum o saptamana, in timpul vacantei, fiind in vizita la bunici, am participat la o activitate organizata de mama unei prietene, in cadrul bibliotecii din satul Hemeius. Atunci am auzit  pentru prima data de Armata Salvarii. Si,  pentru ca ni s-a spus ca vor ajunge cativa reprezentanti la Hemeius, ne-am gandit sa confectionam cateva semne de carte pe care sa le oferim acestora.

          Armata Salvarii este o organizatie internationala crestina de binefacere. A fost fondata in 1865 in Marea Britanie si de atunci pana in prezent a ajuns sa fie prezenta in 126 de tari si sa aiba peste 1,5 milioane de membri la nivel mondial. Voluntarii si membrii ei participa la actiuni si programe pentru copii, tineri, batrani, saraci, orfani, bolnavi. Organizatia a infiintat si pastoreste centre pentru cei fara adapost, case pentru copii orfani, centre de ingrijire pentru batrani, pentru refugiati, centre de reabilitare si chiar spitale. 

         Astazi a avut loc si scurta intalnire dintre cei cativa reprezentanti ai Armatei Salvarii si noi, copiii. Le-am facut o primire calduroasa, cu multe zambete de copil si saluturi. Ne-au multumit pentru “daruri”  si ne-au reamintit importanta iubirii. Fiecare copil a primit cate o cutiuta in care se aflau cateva cadouri, apoi am facut poze ca amintire.

          Cand au plecat musafirii nostri ne-au urat sa avem multa bucurie.