Invatam de la cei mai buni!

1 Martie…Martisor…primavara a patruns cu forte proaspete pe aleile inca albite de zapada iernii ce se incapataneaza sa nu plece. Este timpul pentru soare si pentru ca natura sa revina la viata. Si desenele, precum si crafturile facute manual de scolarii mei  trebuie sa se adapteze tematicii si anotimpului. E timpul sa lase deoparte omuletii de zapada si decoratiunile sau felicitarile cu fulgi de nea si sa-i ajut pe prichindeii mei sa decopere bucuria primaverii prin realizarea catorva lucruri  dragute si simplu de realizat! Am trecut la fapte si ce-a iesit e scris  in parerile invataceilor mei.

“Aceasta prima zi a fost  una  grozava ,  s-a dovedit a fi  o mare sarbatoare pentru noi. Ne – am bucurat de  martisorul pe care Humulestiul ni l-a oferit. Am urmarit  filmul autobiografic si am  prezentat prietenilor nostri un colaj de scenete adaptate dupa  “Amintiri din copilarie”. Clasa mea a fost plina de multi Nica si Smarandite” a spus Alexandru Sladaru . Colega  lui, Ioana Mardare , a tinut sa nu fie mai prejos. A spus ca “Cea mai frumoasa  perla iese dintr-o cochilie  dupa ce multa vreme  se imbogateste acolo. Clasa noastra a fost o scoica uriasa . Cineva , unul de-al nostru, un bacauan hatru…asa cum  ni s-a recomandat , a fost  o prezenta inedita langa noi . E  vorba despre maestrul Ion Maric,   pictor naiv, autor al multor lucrari premiate la expozitiile din tara si din strainatate! Nu e doar  un pictor celebru, ci o persoana care s-a lasat in mainile succesului si ale iubirii. E magnific ! M-a respectat, m-a laudat, ne-a invatat tehnici si combinatii , secretele picturii pe panza . E un rege al artei!” ” Niciodata nu m-am simtit mai bine ca atunci cand mana mea a fost purtata cu tot cu penson pe hartie de  badita.  M-a ajutat sa pun buchetul meu de ghiocei intr-un suport. I-am “furat” de pe camasa si bundita cu care era imbracat cateva flori. Nu s-a suparat, chiar a  fost incantat! Am facut cea mai frumoasa plansa din viata mea. ” a spus emotionata Dora Sechelariu. “Mi-a placut foarte mult persoana din el, iar sufletul lui maret m-a mangaiat”  a fost de parere Yasmina Orzata. “A venit la noi cu o bucatica din inima lui, ne-a vorbit de har si talent, dar mai ales de pasiune si munca. A spus ca te poate inspira orice, ca trebuie sa fii respectuos fiindca asa ai respect fata de tine!” a zis hotarata Stefania Sandu.

“Multumesc managerului Trustului de Presa Desteptarea Bacau  ce  a pus  la cale  aceasta intrevedere cu  maestrul Maric. Timp de o ora ochiul specialistului a corectat  stangaciile cu care lucrau elevii mei , le-a oferit sfaturi de buna purtare, le-a vorbit despre copilarie si satul romanesc, a pomenit de Zilele Babei si sub ochii nostri a schitat un tablou c-un mos ce ofera unei babe un buchet de flori. Proaspat intors de la Bruxelles, ne -a vorbit despre ultimul sau album pe care ni l – a  daruit, cu autograf. Cei trei castigatori  ai Concursului National “Sfintii Trei Ierarhi” pe care i-a premiat nu vor uita prea curand momentul. “Personala” Georgianei Prisacaru s-a bucurat de aprecierea  meritata.” a spus Clemansa Mauca, invatatoarea clasei a III-a A. Si parca niciodata prima zi de  primavara nu fu mai frumoasa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


No Comments


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>