Obrazul subtire cu….. bunatate se tine

                Din initiativa boboceilor clasei I A de la Scoala cu Clasele I-VIII “Spiru Haret” Bacau, cu sprijinul colectivului de parinti,  s-a nascut  si concretizat un nou parteneriat cu elevii Scolii Nr.2 Racaciuni.  L-au intitulat “Sarbatorile de iarna in suflet de copil”.  Piticii s-au pregatit din timp pentru aceasta vizita si, atunci cand zapada cazuse puzderie , iar copacii atarnau grei cu crengile cercelate de promoroaca, au plecat sa-i cunoasca pe noii lor prieteni.

                Plini de emotie, urmandu-l pe un  voinicos Mos Craciun, au pasit in sala plina de copii nerabdatori sa-si primeasca musafirii. In murmur de colinda s-au descoperit unii pe altii , au facut schimburi de daruri  de suflet lucrate de manutele lor, s-au  cunoscut ca artisti.
                 Bucuria navalise pe chipurile tuturor si graba cu care racaciunenii au deschis cartile primite, citindu-le comorile ascunse fara a se infrupta de fructe si dulciuri,  ne-au facut sa credem ca nimerisem pe alta planeta , una in care  se doreste  a se face lectura. Nu, nu este o intamplare, pentru ca invatatoarea lor, Emilia Roset, este  cea care le strecoara in  suflet dorinta de a cunoaste.
                Timpul a zburat pe nesimtite, ba in compania unei scenete “Mos Craciun de criza”, in pas de Floricica si Coragheasca,  la brat cu greieri, iepuri, cumatrite infrigurate, in joc de capra, urs, cu   clinchet de stea si mocanasi. Invatatoarea Clemansa Mauca i-a invatat  colindul “ E Ajun de Craciun” insufletind sala de clasa  devenita neincapatoare .
               Au fost  momente pe care nimeni nu le va uita curand si vor ramane seminte ce vor  rodi in urmatoarele  evenimente ale parteneriatului.


             


2 Comments

  1. A. Fonoca spune:

    Felicit “scormonitorii” şi pe DOAMNA pentru activităţile desfăşurate. Vă doresc să rămâneţi cu sufletul mare. Anul 2011 să vă aducă multe împliniri şi sănătate. LA MULŢI ANI!
    Alina Fonoca

  2. Clemansa spune:

    Va multumim pentru aprecieri si nu numai! Prietenii stiu de ce!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>