Succesul nu ţine cont de vârstă

                      Scormonitorii au participat  la concursul “Canguraşul matematic”, ediţia din 18 martie 2011. Rezultate  excelente şi foarte bune au cules la prima lor “ieşire” mai serioasă: Bibire Rareş, Boboc Anamaria, Gherman  Alexandru, Ghinea Ştefania, Mare Paul, Orzaţă Yasmina, Pintilie Luca, Prisacaru Georgiana, Sladaru Alexandru, Andrei Raluca, Mardare Ioana, Sandu Ştefania. FELICITĂRI!

               Pentru  alte detalii accesaţi:
 http://cangurul.ro/Cangurul%20matematic/rezultate_mate1-3_13-04-2011.php


Nouă ne pasă!

                  Ziua Pământului ne-a dat voie să ne exprimăm gândurile pe hârtie. Am găsit modalităţi de a-l ocroti, soluţii pe care maturii ar trebui să le pună cât mai repede în practică. 
                 ” Nu omorâţi acest pământ/ E tot ce-avem mai bun, mai sfânt,/ Lăsaţi-l viu şi pentru noi,/ Cum l-aţi primit viu şi voi!//   Nu poluaţi, nu murdăriţi/ În viaţă dacă vreţi să fiţi/ Plantaţi mulţi pomi şi multe flori/ Lăsaţi apa fără culori!//  Votaţi cu noi pentru Pământ/Şi faceţi simplu legământ/ Lăsaţi-l celor ce-l iubesc/ Şi totu-n viaţă preţuiesc! a fost strigătul pe care l-am aruncat în eter sub formă de cântec …pentru sănătatea Pământului.

       


File de istorie şi nu numai

                 Tripla semnificaţie a zilei de 9 Mai  a prilejuit  abordarea unor activităţi specifice. După ce au aflat despre  Independenţa  de  Stat a  României   (1877), capitularea Germaniei (1945) şi înfiinţarea Uniunii Europene (1950), elevii au trecut la fapte:
                1. au făcut cunoştinţă cu simbolurile şi instituţiile  UE;
                2.  au alcătuit puzzle-ul statelor componente;
                3. au învăţat Imnul UE ;
                4. au desenat, la alegere, steaguri ale statelor membre.
                Au trăit o primăvară europeană  minunată.

Zilele Şcolii- fapte care zidesc

                  În perioada 2-6 mai 2011, s-au desfăşurat Zilele Şcolii “Spriru Haret”, prilej cu care ne-am dovedit încă o dată capacitatea de a demonstra faptul că, cine munceşte culege şi roade bogate. 
                  Mai întâi, am integrat lucrările noastre în cadrul expoziţiei “Note de primăvară”.  Portofolii, proiecte tematice, ouă încondeiate, colaje, desene, lucrări din fire, hârtie în tehnica Origami şi Quilling au creat  imaginea de ansamblu a preocupărilor noastre diverse. Apoi, am expus elemente de bune practici şi învăţare deplină în clasă: jurnale duble, cadrane,  ciorchini, explozii stelare, argumentări pro şi contra.
                 Lectia deschisă susţinută în faţa părinţilor a pus in evidenţă metamorfozarea noastră de la stadiul de boboc la cel de şcolar adevărat. Interdisciplinaritatea a fost la ea acasă astfel încât nu s-a ştiut când a fost limba română, matematică, muzică, teatru şcolar, ştiinţe etc.
                Părinţii  au fost alături de noi, ne-au aplaudat, iar Trustul Media “Deşteptarea” şi-a trimis emisari care mai apoi să dea de ştire despre faptul că  în şcoala  noastră se fac minuni cu minţile  tuturor. După cele două ore despre care nici nu ştim când au trecut,  eram alţi oameni: iubeam animalele, preţuiam sănătatea,, aveam opinii  personale şi atitudine de învingători.
              Spectacolul  “Prostia omenească”  urmărit la Teatrul Municipal ” George Bacovia” ne-a destins şi relaxat. A fost o zi pe cinste, de neuitat.
 


De la scoala in redactia de stiri

                    Am vrut sa vedem cum se lucreaza intr-o redactie, cum se editeaza stirile la televiziune si care sunt tainele emisiei radio. Suntem un grup de 47 de copii de la Scoala “Spiru Haret” Bacau si de la Scoala cu Clasele I-IV Nr. 2 din Racaciuni si joi am fost musafirii Trustului Media “Desteptarea”.
                    Am avut sansa de a vedea “pe viu” cum se lucreaza intr-un trust de presa. Cu totii am facut turul redactiei, iar atractia zilei a fost, fara indoiala, studioul de stiri. Am aflat de unde pornesc informatiile si cum se transforma in paginile de ziar care ajung in mainile bacauanilor. Am inteles ca nici un eveniment de presa nu trebuie ratat si ca munca jurnalistilor nu se termina la ora 16, cand se incheie programul de lucru.
                     Am patruns apoi in lumea Radio Alfa, unde i-am cunoscut pe Anca Seres si Florin Stefanescu, gazdele matinalului “Prima ora” si producatori de emisiuni. Ne-a impresionat colectia de discuri cu muzica si am fost interesati sa ascultam in timp real ceea ce se difuzeaza pe frecventa 89.6 FM.
                 Nu a lipsit de la prezentare echipa de montaj a Stirilor TV Bacau. Am aflat care este procesul de montare a unei stiri de televiziune, de la imaginile brute la materialul video final. De departe insa, atractia zilei a fost studioul de televiziune. Am ramas uimiti la vederea pupitrului de stiri, a prompterului si am avut chiar curajul sa fim pret de cateva minute prezentatorii buletinului de stiri. Alexandru Sladaru, elev la Scoala “Spiru Haret”, a fost unul dintre norocosi. Acesta a reusit sa tina pasul cu prompterul, chiar daca este abia in clasa I, si a citit o stire din deschiderea jurnalului. “Va dati seama?! Am citit stiri, am prezentat jurnalul! Nu-mi vine sa cred!”, a exclamat in fata colegilor. Cu aceeasi impresie a plecat si colega lui, Ana-Maria Boboc, dupa ce a citit un alt text.
               Din sufletele noastre de copii, multumim conducerii si gazdelor noastre de la Trustul Media “Desteptarea” pentru ceea ce am vazut , dar si pentru darurile care ne-au fost oferite.Noi, elevii nu vom uita prea curand aceasta experienta inedita.