Pasaport pentru viitor


Carnavalul iernii – o minunată poveste

                        Motto:”Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm.”
                     Să rămână criza departe de familie, de şcoală, de copii! Să îi invităm pe cei mari, să vadă acest carnaval, ca să înveţe ce departe suntem de modelul circului pe care ni- l oferă zilnic! Să înveţe că ne dorim  timp de bucurie, de curăţenie şi de respect pentru copii şi nevoile lor, pentru şcoală! 
                    Mai adaugăm o pagină jurnalului clasei noastre cu momente ce fac minunată viaţa de copil. Bucuria ce străluceşte în ochişorii lor, ne transformă şi pe noi, cei maturi, în copii. Parada costumelor personajelor din poveşti se vrea o invitaţie caldă spre lectură, spre introspeţie, spe bine diferit de rău, spre bucurie, spre viaţă adevărată şi curată. Părinţii ne- au fost aproape, costumele atractive, ziua una specială. Vă multumim pentru că faceţi parte din viaţa noastră, a şcolii!
                      De lângă cetină de brad, în murmur de colindă, vă urăm simplu : Să trăiţi frumos! Sărbători fericite şi La Mulţi Ani 2012!  


De la inimă…la inimă, dăruim bucurie copiilor


                                                                      Motto: ,,Mai e vreme de colinde”
                        Curge bucuria ca un sărut al luminii, caldă si pură din suflet de copil… Sărbătorile de iarnă înseamnă, printre multe alte lucruri, timp petrecut alături de familie, în tihnă şi dragoste. Bucuria  acestor ultime zile din an trebuie simţită de oricine, dar mai ales de cei mici! Nimic nu este mai încântător decât fericirea din ochii copiilor, atunci când fac sau cineva le face o surpriză, cu dragoste.
                            Frumusetea  există, da, Mos Crăciun există! Au simtit-o cei  saptesprezece  prichindei ai clasei  I de la Scoala Nr. 2 Răcăciuni, atunci când, la usă, le-au sosit colindătorii: colegii lor ,,mai mari” din clasa a II-a A, de la Scoala ,,Spiru Haret”-Bacău. Oaspetii au fost încântati văzând că noii lor prieteni au aceeasi uniformă ca si ei, unii chiar recunoscându-si fostele ,,hăinute”.
                       Cu ochii măriti de  bucurie si surpriză,  boboceii au primit darul musafirilor: multe, multe dulciuri, rechizite, hăinute si jucării. Rand pe rand, Stefania, Alexandru, Luca,  Dora,  Anamaria … Yasmina au inmanat cele pregatite .Ce auzea clar: “Buna ziua, sunt …. si-ti multumesc pentru darul tau!”spunea fiecare din cei care au primit cadourile.
                            Impreuna au petrecut cateva ore. La gura sobei incinse, langa bradul impodobit cu ornamente confectionate de mainile  bucherilor clasei I ,  a rasunat  murmur din colinda ,,E ajun de Crăciun”, s-a inaltat  cantecul caprei. Mai apoi,au dansat o hora si “Brasoveanca.  S-au gasit ca prieteni si asa o sa ramana. Am vazut ca  nu mică a fost emotia părintilor prezenti,care s-au bucurat văzând că eforturile domniilor lor sunt primite cum se cuvine.
                       Multumim părinților, copiilor, doamnei învătătoare Clemansa Măucă, si nu în ultimul rând, LUI MOS CRĂCIUN! Vă dorim „La mulţi ani!” şi „Un An Nou fericit!” alături de cei dragi, multă binecuvântare, prosperitate şi bucurie!
                                                                          
Înv. Emilia Roset
                                                                       Scoala  Nr. 2 Racaciuni.


La bine si la greu….tot impreuna

                 O zi minunata de decembrie. Am  dorit sa pregatim clasa de sarbatoare. Nicicum nu se face aceasta mai bine decat impreuna cu parintii sau bunicii nostri , cei care sunt pastratorii fiintei romanesti si care ne pot lasa noua zestrea mostenita sau dobandita.
                  Atunci cand i-am anuntat pe elevii mei ca  vor lucra, la ora cu un membru al familiei am auzit: “Woooow , de cand astept asta!”sau ” In sfarsiiiiit o sa  fim impreuna!” Nicio clipa nu m-am indoit de faptul ca parintii clasei mele nu sunt alaturi de copiii lor fiindca simt  acest lucru zilnic, dar am inteles ca picii isi doresc…. mai mult si  mai des, deoarece le place sa se  “joace”  serios cu ai lor.
                Un adult si un copil, cu dotarile necesare unei activitati creative, au poposit in cate o banca. Fetele triste ale celor  ai caror parinti au putut veni  decat doar in a doua ora de lucru, ca si licarirea  din ochi  atunci cand  acei cineva dragi au intrat  pe usa clasei,   nu se pot descrie.
                 Clinchetul pentru bucuria muncii  implinite reiese din ceea ce veti vedea in imaginile urmatoare.


Noi suntem romani!

        Chiar daca sunt micuti, in piepturile lor bate tot o inimioara de roman. Elevii clasei a II-a A de la Scoala „Spiru Haret” au organizat o manifestare pentru a serba Romania. Imbracati in frumosul costum traditional, copilasii au cantat si au recitat poezii specifice zilei de 1 Decembrie.

               “Ea Romania se numeste,/ pe toti la sanul ei ne creste./ Dar inainte de a tot cere de la ea,/ sa incercam sa-i dam si noi ceva./ Ceva ce sa-i ramana peste veacuri mostenire/ si pentru fragede mladite amintire./ La multi ani, Romanie draga!” Acestea sunt versurile recitate ieri, din toata inima, de elevii clasei a II-a A de la Scoala „Spiru Haret”.
                 Deoarece 1 Decembrie este ziua tuturor romanilor, mai mari sau mai mici, copiii au vrut sa arate ca si ei o sarbatoresc, dar mai ales stiu ce inseamna aceasta zi. Cu vocile lor cristaline au intonat cantece inchinate tarii. Pentru ca orice bucurie se traieste cu cei dragi, elevii i-au invitat la sarbatoare pe colegii lor mai mari de la clasa a III-a A, dar si pe doamna director Livia Liliana Sibisteanu. Un reprezentant al veteranilor de razboi, in persoana generalului (r) Alexandru Ilonov, dar si colonelul
MirceaSandu  le-au vorbit elevilor despre semnificatia zilei de 1 Decembrie.
                Chiar daca sunt mici si nu inteleg inca foarte bine istoria tarii, acesti copii vor duce traditia acestei sarbatori mai departe pentru ca inca de la aceasta varsta frageda li se insufla dragostea de tara. “Nimeni nu poate sa ramana insensibil la un astfel de eveniment.

Faptul ca acesti copii s-au pregatit cat au putut ei de bine pentru a realiza aceasta activitate arata ca de fapt si-au dorit-o si au trait-o din plin. In urma acestei sarbatori elevii isi pot propune sa cunoasca istoria in adevarata ei plenitudine si sa-si doreasca pentru mai tarziu ca lucrurile sa se schimbe, daca sta in putinta lor. Ei isi doresc sa fie liniste, sa fie pace si sa traiasca fericiti alaturi de familiile lor”, a declarat Clemansa Mauca, invatatoare clasa a II-a A. (Nicoleta T.)