Clubul de lectura

O initiativa nationala ne-a facut cu ochiul. Propunerea celor de la Si eu citesc  a prins repede la noi si, cu sufletul la gura, am "devorat" cartile  tiparite. Rares, Anamaria, Iasmina, Stefania-Gabriela, Paul, Ioana, Yasmina, Luca, Georgiana,Valentina,  Stefania-Alexandra, Dora, Alexandru au intrat in club, au oferit sansa de a citi  si celorlalti, imprumutandu-le cartile, au completat  jurnalul de lectura, au primit carnetul de cititor si se grabesc sa puna stikerele la locul lor. La orele de lectura dezbatem comportamente, in dictari apar momentele inedite ale lecturii. Ritmul citirii si calitatea exprimarii au crescut. Iata realizari care sunt la indemana oricui.

1 Jurnalul unui pusti, de Jeff Kinney( Protagonistul, Greg Heffley, elev de şcoală generală, are de înfruntat mai toate problemele specifice vârstei: popularitatea în faţa colegilor, eternele fâstâciri în faţa fetelor, pofta de joc mult mai mare decât pofta de lecţii. Plină de umor şi de poante presărate la fiecare rând, desenată impecabil şi perfect potrivită universului puştilor, ediţia românească a Jurnalului unui puştine-a convins  că lectura nu este deloc o activitate plictisitoare.

2. Un urs pe nume Paddington, de Michael Bond (Paddington este un ursulet care traieste intr-o casa obisnuita din Londra impreuna cu familia Brown si cu copii lor. Acestia l-au intinlit intr-o gara-gara Paddington din Londra- de la care provine, de altfel, si numele ursuletului. Insa Paddington nu este un urs ca toti ceilalti, iar lucrurile obisnuite- cum ar fi o baie, o calatorie cu metroul sau o zi la mare-se transforma in adevarate aventuri daca la ele ia parte un urs pe nume Paddington. )

3. Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio leul care nu s-a lasat pagubas, de Shel Silverstein (E cartea  despre leul Lafcadio, bogat şi celebru, îmbrăcat în costum şi iubitor de bezele, care ii face pe copii să râdă cu lacrimi, iar pe cei mari îi pune serios pe gânduri.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *