Secretele bunicilor

Primăvara, când natura renaște, când mugurii zămislesc viața, când iarba inunda pământul, bucuria pascală coboară în sufletele creștinilor.
Sărbătoarea Învierii Domnului este bucuria duhovnicească în lumea creștină. Domnul Dumnezeul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate prin Învierea Sa. Cerul și pământul s-au îmbrăcat în haina de lumina divină.  Învierea Domnului este speranța noastră. Primăvara ne bucurăm cu toții de Sărbătoarea Sărbătorilor.
A treia zi de ” Școala altfel” ne-a adus iar împreună cu cei dragi nouă: părinți și bunici.  De la  ei am învățat să-ncondeiem ouă, să  decorăm casa și masa pascală cu ornamente și obiecte specifice. “Coșuletele cu iepurași  și ouă , felicitările i-au lăsat pe copii să se exprime prin cuvânt si culoare, să-si împlinească gândurile și speranțele călăuziți de lumina sfânta a Învierii”, a spus învățătoarea clasei a II-a A , Clemansa Măucă!
          Bucatele de post pregătite  de  ai  noștri ne-au îmbiat. Salată de vinete,  salată orientală, pomișori de soia cu legume, gogoși,  turte în ulei, dar și o pască  de frupt, umplută ciocolată și brânză s-au înghesuit pe masa din sala de clasă,  mai apoi  în “ghiozdănelele” noastre.
          Directoarea școlii , Livia Liliana Sibișteanu, a fost alături de noi în demersul care a vizat promovarea valorilor moral – crestine în rândul elevilor, adoptarea unor criterii estetice și morale în aprecierea valorilor culturale tradiționale, formarea de comportamente adecvate în receptarea valorilor religioase, culturale și de civilizație tradițională românească.
“Prin această activitate am încercat să insuflăm copiilor noștri dorința de a fi mai buni, mai curati, de a întâmpina această mare sărbătoare asa cum se cuvine. Considerăm că acesta este un mod de a-l aduce pe Hristos în sufletele noastre, a tuturor: elevi, dascăli, părinti”, a opinat Oana Prisacaru, mamă participantă la activitate.
         Plină de spirit creștinesc, ziua ni s-a părut foarte scurtă. Am recitat, am povestit, am cântat de-ale primăverii. Am aflat secrete nebănuite pe care nu le vom uita. Mulțumiri tuturor!



No Comments


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>