Un parteneriat pe cinste



                     Scoala cu Clasele I-VIII “Spiru Haret” Bacau este partenera intr-un amplu proiect intitulat “Creatie si inovatie in cultura, educatie si invatamânt”, in care sunt implicati activ Complexul Muzeal Judetean Neamt si Muzeul de Istorie Roman.
                     Este conceput pentru a dezvolta aria de cunoastere si intelegere a patrimoniului cultural la vârsta copilariei. In cadrul proiectului avem discutii libere despre obiectele din muzeele de istorie, simulam activitatea de restaurare prin jocuri de tip puzzle si avem ore de creatie prin care elevii vor evidentia rolul si munca restauratorilor prin diferite materiale pe diverse modele pe care le vom lasa la fiecare clasa. Practic, elevii scolii s-au transformat, pe ateliere de lucru, in mici restauratori si, impreuna cu organizatorii, au intrat in tainele acestei meserii.
                    Toate lucrarile realizate de copii, fie prin desene, fie prin restaurari pe hârtie din bucatti de carton, fie din seminte si chiar pasta de modelat, vor fi prezentate in expozitii.

 






No Comments


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>