Moș Crăciun există!

Iarnă grozavă. Gerul sfâșie obrajii copiilor, vântul șfichiuie crengile copacilor încărcați de omăt bătucit.Pornim spre Răcăciuni, satul în care, într-o școală micuță învață copii. Sunt “Copiii de lângă noi” așa cum spune titlul proiectului educațional pe care-l derulăm de mai mulți ani. Ajunși acolo , ne întîmpină o clasă primitoare, împodobită de mânuțele unor copii inimoși, conduși de o dăscăliță cu har . Steluțe, îngerași, fulgușori, ghetuțe, lumânărele, ghirlande, clopoței atârnă cuminți în brad, pe pereți, pe sfori. Când am intrat, ochii le străluceau de bucurie.  Au început să curgă cântările. În aerul cu miros de colinde se auzea clinchetul clopoțeilor de la gâtul renilor. Cântul a încremenit pe buze când, după câteva bătăi în ușă, a intrat cu sacul plin..Moș Crăciun.

Învățătoarea gazdă , Emilia  Roșeț a opinat ” Ca în fiecare an, moșul  de la Școala Gimnazială “Spiru Haret” nu s-a speriat de  frig, nisnsoare și nămeți și ne-a vizitat. Ca o soră mai mare, școala prietenă și parteneră ne-a ajutat să avem aceeași uniformă, ne-a dăruit dulciuri și, cel mai important, cărți, pe care unii dintre noi chiar nu  și le permit.Mulțumim  părinților clasei a III a A, copiilor -elevi ai doamnei învățătoare Clemansa Măucă care au făcut posibil acest parteneriat.”

În timpul stat la Răcăciuni, ne-am îmbogățit. Am aflat “Povestea florii Crăciunului”, am aflat cum se pregătesc  turtele- Scutecele Lui Iisus- cu nucă sau cu julfă. Elevii ne-au încântat cu  partitura inedită  a cântecului de stea, ne-au prezentat  căprița cu care o sa umble la Anul Nou . Ne-au înmânat lucruri făcute de ei . Au fost momente de  înălțare spirituală, de împlinire, de bucurie. Punând o mână sub obraz,  avem răspunsul la întrebarea “Ce-am făcut eu oare azi?”….. UN BINE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


No Comments


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>