De cum dă gură de primăvară e fierbere mare în magazine și în târgurile ad-hoc pentru a alege mărțișorul potrivit pungii, gustului. Anul acesta se dau ,,lupte” aprige în rândurile elevilor dacă să se prezinte la catedră sau la colegii de clasă cu marțăgușul, floricica, bomboana pregătită. Și totuși....în grădina mea...face fiecare ce vrea. Ca să ai ce oferi, trebuie să știi să faci mai întâi.
Secretul meseriei e în mâinile celor buni. Specialiștii-oameni dăruiesc tuturor din ceea ce știu. Iată de ce, după întâlnirea de anul trecut cu bădița Ion Măric, în a treia zi de Mărțișor, la noi, în clasa a IV-a A a Școlii Gimnaziale Spiru Haret Bacau a poposit pictorița Bianca Rotaru. Ca întotdeauna, bucuroși de oaspeți, am ciulit urechile pentru a sorbi vorbele ce se scurgeau domol. Ne-a amintit legendele dragi ale ghiocelului, mărțișorului, Babei Dochia. Am vorbit despre simboluri și zile importante.
Pentru că la artiști contează cel mai mult opera, ne-a îndrumat să realizăm felicitări. S-a aplecat pe la banca fiecăruia, a oferit indicații, a purtat mânuțe și a dat explicații.
Timpul a zburat și, după o oră, fiecare elev era mândru de opera lui. Parcă ne-am fi dorit ca timpul să stea în loc, să mai rămână cu noi, dar ne-am gândit că poate o așteaptă și alți copii să deprindă tainele lucrului binefăcut.
Un sincer „Mulțumesc!” din inimi de copii și un “La revedere!” spus cu tristețe au încheiat o oră pe care o vom păstra ca boabă de suflet în cuferele noastre cu amintiri.
Ne-ati prins in niste ipostaze dragute, doamna! Textul imi place cel mai mult!